У період поширення вірусу необхідно не тільки ретельно мити руки, а й дотримуватися здорового харчування

Живильні речовини та інші сполуки, що містяться в щоденному раціоні, впливають на те, наскільки слабким або сильним є імунітет. Щоб посилити опір імунітету, необхідні щоденні фрукти, овочі, білок, ферментовані продукти. Експерти сайту Медик Форум дають кілька порад, як допомогти організму в ситуації епідемії, пише «Соцпортал».

Овочі і фрукти необхідно ввести в щоденний раціон

Вони містять ключові вітаміни, необхідні для активної роботи імунної системи. Вітамін С, що міститься в солодкому перці, капусті, цитрусових, ягодах, допомагає функціонувати її клітинам, в тому числі фагоцитам, здатним поглинати потенційно шкідливі частинки. Вітамін А підтримує здоров’я тканин рота, кишечника, дихальних шляхів, і міститься в шпинаті, а також плодах яскраво-жовтого, оранжевого відтінку.

Споживайте білкову їжу

Його недолік знижує силу імунітету. Їжа, багата на білки, забезпечує організм амінокислотами, необхідними для вироблення антитіл. Інші продукти тваринного походження (яловичина, свинина), також містять цинк — мінерал, який використовується тілом для виробництва Т-клітин, вбивць патогенів.

Купуйте ферментовані продукти

Натуральні йогурти, кефір, квашена капуста, місо, кимчи — цими продуктами обов’язково потрібно харчуватися, щоб посилити опірність імунітету і домогтися кращого захисту від коронавируса. Їх споживання сприяє розмноженню корисних бактерій в кишечнику, що є одним з головних умов для активізації імунних механізмів, що забезпечують стійкість організму до інфекцій.

Обов’язково доповнюйте страви спеціями і приправами

Часник, імбир, орегано, кориця мають антибактеріальні, протизапальні і антиоксидантні властивості, що захищають клітини організму від ушкодження хвороботворними мікроорганізмами. Це не панацея, але зміцнити організм вони допоможуть.

джерело: Соцпортал