Головний санітарний лікар України, заступник глави МОЗ Віктор Ляшко дав рекомендації щодо харчування, яке покращить спротив організму до хвороб під час сезону грипу та застуд.

Як пише UA.NEWS, ключові правила харчування у період активності вірусів такі:

  • Харчуватись збалансовано, їсти три порції овочів та зелені, дві порції фруктів чи ягід щодня
  • Вживати достатньо білків, краще їсти злаки, бобові, горіхи, яйця, нежирне м’ясо та рибу
  • Пити багато чистої води, що дозволить покращити кровообіг та виводити шкідливі речовини
  • Обмежувати вживання солі (не більше 5 грамів) та цукру (не більше 25 грамів).
  • Їсти адекватну кількість калорій
  • Зберігати фізичну активність

Також до раціону слід включити натуральні вітаміни, які містяться у таких продуктах:

Вітамін А – яловича печінка, печінка тріски, морква, бобові, шпинат, броколі.

Вітамін С – міститься у складі овочів фруктів та ягід (болгарський перець, броколі, томати, цитрусові, ківі, полуниці).

Вітамін D -утворюється у шкірі людини під дією ультрафіолетових променів. Є також у морській рибі та морепродуктах, жовтках яєць.

Вітамін Е – надходить при споживанні насіння соняшника, горіхів, авокадо, шпинату, гарбузу, оливкової олії, форелі, креветок.

Цинк – міститься у значній кількості у злакових, бобових, яловичині, яйцях, сирі, морепродуктах, горіхах та насінні.

Селен – різноманітні злакові, яйця, домашній сир, насіння соняшника, часник, біле м’ясо птиці, морська риба та морепродукти.

Джерело: UA.NEWS